Πεζοπορία στον Όλυμπο

Wednesday 11/5/2022

περιήγηση στον Όλυμπο.
8.00 Συνάντηση στο parking One Salonica και αναχώρηση με προορισμό το Λιτόχωρο. Η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά μέσα Ι.Χ.
9.15 Επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο, που θα μας συνοδεύσει σε μια «εικονική ανάβαση» στις ψηλότερες κορυφές του βουνού και θα μας προσφέρει μια πλήρη ενημέρωση για τη χλωρίδα, την πανίδα, τη γεωλογία αλλά και την ιστορία του μυθικού βουνού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
10.30 Μετακίνηση με τα αυτοκίνητά μας στην αφετηρία του μονοπατιού.
10.45 Εκκίνηση της πορείας μας με προορισμό την κορυφή Γκόλνα (1032μ.). Θα πραγματοποιηθεί στάση ξεκούρασης και ενημέρωση για τη μοναδικότητα του Ολύμπου σε θέση με πανοραμική θέα στις κορυφές Μύτικας και Στεφάνι και στο οροπέδιο των Μουσών.
Συνολικές ώρες πορείας (με στάσεις): 4ω
Συνολική απόσταση: 4.5 χλμ.
Υψομετρική ανάβαση: 600μ.
Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία αλλά μια στοιχειώδης/καλή φυσική κατάσταση. Η πορεία είναι σύντομη αλλά ανηφορική στο σύνολό της.
Επιστροφή στα οχήματά μας και μετακίνηση στις όχθες του Ενιπέα στο Λιτόχωρο για καφέ, φαγητό και συζήτηση.
Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.
Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σακίδιο πλάτης, αδιάβροχο, ελαφρύ μπουφάν και αντιανεμικό – fleece, ελαστικό ορειβατικό/αθλητικό παντελόνι, δεύτερη μπλούζα, μποτάκια πεζοπορίας ή αδιάβροχα αθλητικά παπούτσια που υποστηρίζουν την κίνηση σε ανώμαλο/βραχώδες πεδίο, σνακ και νερό, κινητό τηλέφωνο, επιπλέον ρουχισμός σε περίπτωση πρόγνωσης βροχής, μπατόν (προαιρετικά)
***Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά. ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6930688680***

share