Σχετικά με εμάς

Προφίλ

Ο εκδοτικός οίκος ΣΑΛΤΟ ιδρύθηκε το 1985 από τον Σάλτο Βασίλειο. Η ιδέα του ήταν να αποκαλύψει τον κόσμο του αθλητισμού στο ευρύ κοινό, να δημιουργήσει ένα “μουσείο έντυπου αθλητισμού’’ προσβάσιμο τόσο από τους ανθρώπους του αθλητισμού όσο και από τους ανθρώπους που αγαπούν την άθληση.

Οι τιμές παρέμειναν πάντα προσιτές, ώστε να είναι προσιτή η γνώση τόσο σε έρευνες των ακαδημαϊκών όσο και στους απλούς αναγνώστες.

Έχουμε μια παράδοση από το 1974 στην τυπογραφία, η οποία ανέδειξε την ποιότητα των βιβλίων που εκδίδει και αποτελεί τον πρώτο εκδοτικό οίκο στην Ελλάδα με εξειδίκευση στον τομέα του αθλητισμού.

Έχουμε εκδόσει 230 τίτλους βιβλίων που αφορούν τον αθλητισμό και αποτελούν μεταφράσεις ή έργα ελλήνων ακαδημαϊκών.

To όνομα SALTO αποτελεί το επώνυμο της οικογένειας, το οποίο προέρχεται από το αρχαιοελληνικό “άλτης” και συνέπεσε με το λογότυπο.

default-thumb_logo

Ιστορικό

Οι εκδόσεις ΣΑΛΤΟ και το κέντρο αθλητικού βιβλίου δημιουργήθηκαν το 1985 από το Βασίλη Σάλτο θέλοντας να καλύψουν το κενό που υπήρχε στην ελληνική αθλητική βιβλιογραφία. Ένα κενό που, μέχρι τότε, έκανε πολύ δυσχερή την έρευνα πάνω στην αθλητική επιστήμη τόσο των φοιτητών όσο και των καθηγητών φυσικής Αγωγής.

Oι εκδόσεις ΣΑΛΤΟ αποτελούν τον πρώτο και μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο της Ελλάδας με αποκλειστικό αντικείμενο ενασχόλησης την αθλητική βιβλιογραφία.

Άλλωστε το επιβεβαιώνει και η μεγάλη εκδοτική μας παραγωγή που αγγίζει τους 200 τίτλους. Οι περισσότεροι τίτλοι είναι μεταφράσεις από γνωστούς εκδοτικούς οίκους της Ευρώπης και της Αμερικής. Τέλος, οι εκδόσεις ΣΑΛΤΟ παραμένουν από τους κυριότερους προμηθευτές των ελληνικών ΤΕΦΑΑ για την διανομή δωρεάν πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

Οι Εκδόσεις ΣΑΛΤΟ εκτός από το χώρο των εκδόσεων δραστηριοποιούνται πλέον και στη διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων με αθλητικό περιεχόμενο, με πλέον πρόσφατο το σεμινάριο για την προετοιμασία των αδιόριστων εκπαιδευτικών, που πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2004.

Τα βιβλία στα καταστήματα μας είναι ταξινομημένα με βάση το άθλημα ή την ενότητα αθλημάτων στην οποία αναφέρονται. Στα καταστήματα μας θα βρείτε όλα τα γνωστά βιβλία των εκδόσεων ΣΑΛΤΟ, αλλά και οποιοδήποτε βιβλίο, όλων των εκδοτικών οίκων, που έχει σχέση με τον αθλητισμό. Θα βρείτε βιβλία προπονητικής ή τεχνικής για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ, θαλάσσια αθλήματα, προπόνηση δύναμης και μποντιμπίλντιγκ, το αερόμπικ, τις πολεμικές τέχνες, τους παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, την αθλητική διατροφή και βιβλία για παιχνίδια. Επιπλέον, θεωρητικά βιβλία για τον αθλητισμό, μάνατζμεντ, κοινωνιολογία, ιστορία, την αθλητιατρική φιλοσοφία, παιδαγωγική ή διδακτική του αθλητισμού. Ακόμη διαθέτουμε βιβλία και για λιγότερο διαδεδομένα αθλήματα, όπως το τένις, το μπάντμιντον, την ξιφασκία, την ιππασία. Επίσης, θα βρείτε και μια συνεχώς ανανεωμένη συλλογή από βιβλία για φυσιοθεραπεία, λαογραφία, ορειβασία και πεζοπορία, διατροφή, αθλητικά περιοδικά.

Διαθέτουμε ακόμη μια πλούσια συλλογή από ορειβατικούς και οδικούς χάρτες, CD και DVD για παραδοσιακούς χορούς καθώς και προπονητικά βοηθήματα. Επιπλέον διαθέτουμε και ξενόγλωσσα βιβλία.

Το κατάστημα μας

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΑΣ

Aγγελάκη 21
54621 Θεσσαλονίκη

Δευτέρα – Τετάρτη

09.30-3.30

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή

09.30-3.30 & 5.30-8.30 

Σάββατο

10.00 – 2.00

 

Τ  2310 267108
E  sales@salto.gr