www.facebook.com/pages/Salto/233112470076221?fref=ts www.twitter.com/saltopublishing
ΠΡΟΦΙΛ   |   ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΜΑΣ   |   ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ   |   ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ   |   ΒΟΗΘΕΙΑ  |   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
Επιλέξτε όποιο βιβλίο από την σειρά ANATOMY θέλετε μόνο με 20 ευρώ! ! !ΣΑΛΤΟ :: ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ :: Αθλητική Ψυχολογία

Σελίδες:   1 2  

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Τιμή: €40.00 €35.00
Richard Cox
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Έννοιες και εφαρμογές

Το βιβλίο Ψυχολογία των Αθλητών: Έννοιες και Εφαρμογές, αναπτύσσει αρχές βασισμένες σε πραγματικές μελέτες και σας δείχνει πώς να τις εφαρμόσετε στην αθλητική ζωή. Η εξέταση των βασικών αυτών ιδεών σας βοηθάει να κατανοήσετε τη συμπεριφορά των ατόμων που ασχολούνται με τον αθλητισμό και την άσκηση. Κάποια από τα θέματα που εξετάζονται σ' αυτή τη νέα έκδοση, είναι τα ακόλουθα:

Αποστολή σε φίλο >   ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
         

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Τιμή: €40.00 €37.00
Δογάνης Γεώργιος
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Ενδεικτικά ερωτήματα στα οποία απαντά το βιβλίο Ποιος ο ρόλος του παιχνιδιού στην ανάπτυξη των αθλητών; Πώς εξηγείται η συμπεριφορά των αθλητών; Είναι η προσωπικότητα του αθλητή σημαντική; Πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι νεαροί αθλητές; Πώς είναι ο αποτελεσματικός προπονητής; Πώς φτιάχνεται μια ομάδα; Πώς εφαρμόζεται η Αθλητική Ψυχολογία;

Αποστολή σε φίλο >   ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
         

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Τιμή: €25.00 €23.00
Στέφανος Πέρκος, Γιάννης Χριστόπουλος
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Οδηγός για προπονητές ΟΛΩΝ των ομαδικών αθλημάτων

Στο βιβλίο «Αποτελεσματικός Προπονητής», αναπτύσσονται και σχολιάζονται ειδικά θέματα, τα οποία σχετίζονται με την «καθημερινότητα» του προπονητή ΟΛΩΝ των ομαδικών αθλημάτων, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και της αγωνιστικής περιόδου, στην προπόνηση αλλά και στους αγώνες. Θέματα όπως π.χ. η αποτελεσματική διδασκαλία και επικοινωνία, το «δέσιμο» της ομάδας, η παροχή κινήτρων στους παίκτες και η αύξηση της συγκέντρωσής τους, ο χειρισμός του άγχους, η συμπεριφορά προς τους διαιτητές, ο διαφορετικός χειρισμός σε αντρικές και γυναικείες ομάδες κ.α., αποτελούν ορισμένα από τα θέματα του βιβλίου. Στο τέλος του κάθε κεφαλαίου υπάρχουν οι «δραστηριότητες», οι οποίες και αποτελούν τις εφαρμοσμένες ασκήσεις-σενάρια, σχετικές με το θέμα που έχει ήδη αναπτυχθεί.

Αποστολή σε φίλο >   ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
         

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΤΕΝΙΣ(Εξαντλημένο)
Τιμή: €12.00
Τραυλός Α. , Δουβής Σ.
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΤΕΝΙΣ(Εξαντλημένο)

Σκοπός του συγγράμματος είναι να δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ψυχολογική προετοιμασία των αθλητών του τένις σχετικά με την ανάπτυξη της ικανότητας της προσοχής και να τους οδηγήσει στην επίτευξη της ιδανικής αλληλεπίδρασης μεταξύ της φυσικής κατάστασης, της τεχνικής κατάρτισης και της νοητικής ικανότητας. Οι προπονητές αποκτούν την ικανότητα να ελέγχουν και να επισημαίνουν τις αδυναμίες των αθλητών που μπορούν να οφείλονται στη διάσπαση της προσοχής και ανάλογα να τους καθοδηγούν για τη βελτίωση της απόδοσης τους. Οι ερευνητές με τη σειρά τους μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή αναφοράς, όπου, καταγράφοντας τις δικές τους ερευνητικές σκέψεις και ανατρέχοντας στη βιβλιογραφία, μπορούν να εκπονήσουν τη δική τους ερευνητική εργασία.

Αποστολή σε φίλο >   ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
         

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ
Τιμή: €10.50
Γιάννης Θεοδωράκης, Μάριος Γούδας
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ
Τεχνικές για μακρόχρονη συμμετοχή των ασκουμενων

Πώς θα αυξήσετε τα έσοδα του γυμναστηρίου σας; Η βιωσιμότητα ενός γυμναστηρίου εξαρτάται όχι μόνο από το πόσους πελάτες θα προσελκύσει, αλλά και το πόσο διάστημα θα τους κρατήσει. Η σχετική έρευνα έχει δείξει ότι περισσότεροι από το 50% αυτών που θα ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα άσκησης θα το εγκαταλείψουν σε διάστημα μικρότερο από 6 μήνες. Ένα ποσοστό αυτών ίσως επιστρέψουν στο μέλλον αλλά πολλοί δεν το κάνουν. Αν το 50% αυτών που γράφονται στο γυμναστήριο έμεναν σε αυτό για άλλους έξι μήνες τα έσοδα θα διπλασιάζονταν. Μπορεί να γίνει αυτό; Η έρευνα σε αυτό τον τομέα έχει υποδείξει ορισμένες τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Στο εγχειρίδιο αυτό περιγράφονται απλές και αποτελεσματικές τεχνικές για την επιμήκυνση του χρόνου παραμονής παραμονής των πελατών γυμναστηρίων. Οι τεχνικές αυτές είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικές, απλές στην εφαρμογή τους και κυρίως με μηδενικό κόστος. Στο βιβλίο περιγράφεται «βήμα-βήμα» η εφαρμογή τους με παραδείγματα και φύλλα εργασίας.

Αποστολή σε φίλο >   ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
         

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Τιμή: €23.00 €10.00
Δογάνης Γιώργος
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Επιστημονικές απόψεις/Ερευνητικά δεδομένα/Πρακτικές συμβουλές

Οι περισσότεροι ειδικοί σήμερα αναγνωρίζουν ότι, συχνά, η διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας, νίκης ή ήττας, εξαρτάται από τους ψυχολογικούς παράγοντες που υπεισέρχονται στην προπόνηση και τους αγώνες. Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα βρει απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα που έχει, σχετικά με την Ψυχολογία του αθλητή και της ομάδας. Γραμμένο σε απλή γλώσσα το βιβλίο βοηθάει τον αναγνώστη να καταλάβει τους ψυχολογικούς παράγοντες στον αθλητισμό, αλλά ταυτόχρονα δίνει και πρακτικές οδηγίες στους αθλητές και (κυρίως) τους προπονητές, για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της αθλητικής προετοιμασίας. Μ' επιστημονικό τρόπο, δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα, ορισμένα από τα οποία είναι:

Αποστολή σε φίλο >   ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
         

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Τιμή: €20.00 €10.00
Rainer Martens
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Θεωρία και εφαρμογή

Η σειρά ‘’Προπονητής…’’ είναι η μοναδική σειρά βιβλίων που βοηθάει τους προπονητές να αποκτήσουν βασικές αλλά και ειδικές γνώσεις της αθλητικής επιστήμης, ώστε να τις εφαρμόσουν στα προπονητικά τους προγράμματα. Γραμμένη από κορυφαίους στον τομέα τους επιστήμονες, καθοδηγεί τους προπονητές βήμα προς βήμα σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουν από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή που συνεργάζονται με μία ομάδα ή έναν αθλητή. Υπάρχει βαθιά πίστη ότι η σειρά "Προπονητής..." δίνει τη διάσταση που απαιτεί η εποχή του 2000 στον ελληνικό αθλητισμό. Εύθυμης Κιουμουρτζόγλου

Αποστολή σε φίλο >   ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
         

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ [Εξαντλημένο]
Τιμή: €17.00
Αναστασιάδης Μ.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ [Εξαντλημένο]

Οι διάφορες καταστάσεις, πού δημιουργούνται σε μιά ομάδα, πολλές φορές δεν έχουν σχέση με το τεχνικό μέρος της δουλειάς του προπονητή. Συμβαίνει μάλιστα τα σπουδαιότερα προβλήματα που τον απασχολούν, να ξεκινούν από ζητήματα ατομικής συμπεριφοράς ή σχέσεων μεταξύ των παικτών ή των τελευταίων και του προπονητή. Η αντιμετώπιση των καταστάσεων αυτών, πού έχουν άμεση σχέση με την ψυχολογία, απαιτεί όχι μόνο σχετικές γνώσεις και εμπειρία από τον προπονητή, αλλά και την ανάλογη προσωπικότητα, πού θα τον βοηθήσει να τις αποτρέψει η να τις ξεπεράσει με τον πιο ανώδυνο τρόπο. Δεν μπορεί πια ο προπονητής να αισιοδοξεί ότι θα τα βγάλει πέρα με μια ομάδα νέων και ιδιόμορφων ανθρώπων με μοναδικά εφόδια τον τίτλο του παλιού αθλητή ή μερικές τεχνικές γνώσεις. Η ψυχολογία έχει μπει για καλά στην αθλητική ζωή και ο προπονητής δεν μπορεί να αγνοήσει την πραγματικότητα αυτή. Στο βιβλίο αυτό γίνεται μιά θεωρητική και πρακτική εξέταση των προσώπων και καταστάσεων που έχουν σχέση με μια ομάδα. Η θέση του προπονητή στην ομάδα, ή προσωπικότητα και οι αντιδράσεις του, οι διαπροσωπικές του σχέσεις κ.λ.π. είναι μερικά από τα θέματα που μας απασχολούν. Ο προπονητής είναι ένας «δάσκαλος» και ο παίκτης δεν παύει να είναι ένας «μαθητής». Επομένως πρέπει να γνωρίζει ορισμένα βασικά πράγματα που έχουν σχέση με τη μάθηση και τη διδασκαλία, για να μπορέσει να μεταδώσει καλύτερα τις σκέψεις του και να ενεργοποιήσει με τα κατάλληλα κίνητρα τους «μαθητές» του, δηλαδή τους παίκτες.

Αποστολή σε φίλο >   ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
         

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Τιμή: €25.00
Ζέρβας Γιάννης
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε δέκα κεφάλαια. Στο κάθε κεφάλαιο περιγράφονται οι βασικές θεωρίες στις οποίες κινείται η μελέτη της συμπεριφοράς των αθλητών, παρουσιάζονται μερικά από τα πλέον έγκυρα αποτελέσματα που στηρίζουν ή διαφοροποιούν τις θεωρίες και παρέχονται χρήσιμες συμβουλές για τους αθλητές, γυμναστές, προπονητές, παράγοντες και γονείς.

Αποστολή σε φίλο >   ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
         

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Τιμή: €10.50
Χατζηγεωργιάδης Α.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το εγχειρίδιο αυτό απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους προπονητές της κολύμβησης και κατ' επέκταση στους κολυμβητές. Ο στόχος του εγχειριδίου αυτού είναι, πρώτον να δώσει το ερέθισμα που θα ενεργοποιήσει προπονητές και κολυμβητές να υιοθετήσουν την εξάσκηση ψυχολογικών δεξιοτήτων ως μέρος της προπόνησης, και δεύτερον να παρέχει τις κατευθύνσεις που θα οδηγήσουν στο σχεδιασμό κατάλληλων προγραμμάτων ψυχολογικής προετοιμασίας.

Αποστολή σε φίλο >   ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
         

Οι τιμές περιλαμβάνουν Φ.Π.Α.
και μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.


Σελίδες:   1 2